Az összes tanár felmond abban a kecskeméti Waldorf iskolában, ahol leváltották az intézményvezetőt

2019. május 7., 19:16

Szerző:

Tanév végén az összes pedagógus felmond a Mihály Kertje Kecskeméti Waldorf Óvoda és Iskolában. Ezt a tanárok jelentették be az új intézményvezetőnek a napokban – írja hiros.hu.

A Szülői összefogás Kecskemét első Waldorf pedagógusaiért nevű Facebook-oldalon az olvasható, hogy a szülők több mint 30 gyereket vettek ki az iskolából eddig. Nagy részük magántanulóként fejezi be a tanévet, hogy szeptembertől már eddigi tanítójukkal folytathassák tanulmányaikat. A többiek más iskolába mentek át.

A szülők és a pedagógusok része új alapítványt jegyeztetett be, és új iskolát indítanak.

Fotó: kecskemetiwaldorf.hu

A portál úgy tudja, hogy hamarosan véget ér az a soron kívüli, rendkívüli névhasználati felülvizsgálat, amit a Magyar Waldorf Szövetség tagjai indítottak, belső konfliktus miatt. Legrosszabb esetben akár el is vehetik a Waldorf nevet az intézménytől.

Március végén ugyanis rendkívülis helyzet alakult ki az intézményben, azonnali hatállyal leváltották Balla Beáta intézményvezetőt, és két pedagógust is felmentettek. Másnap mindegyik tanár beteget jelentett, így nem volt tanítás az iskolában.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.