Az összes ápoló felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

2018. szeptember 7., 06:45

Szerző:

Mind a nyolc ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán – tudta meg a 24.hu. A sort a főnővér és helyettese nyitotta meg, utánuk sorban mindenki beadta a felmondását, a legutolsó távozó augusztus végén.  A portál úgy tudja, az intézmény vezetése a maximális felmondási időt szabta ki. Ez szeptember végén jár le, addig kellene a pótlásukról gondoskodni.

Az ápolók hiánya az orvoshiányhoz hasonló, ha nem nagyobb probléma az egészségügyben. A fizikailag és lelkileg is megterhelő munkát végző nővérek gyakorlatilag megalázó fizetésért dolgoznak, részben a pénz-, részben a munkaerőhiány miatt kénytelenek több műszakot vállalni, emiatt még hamarabb kiégnek és elhagyják a pályát. Tavaly nyáron például a budapesti Jahn Ferenc Kórházban állt fel egyszerre több nővér, és mentek el dolgozni az IKEA-ba, ahol a korábbi fizetésük többszörösét keresik meg. 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.