Az orvosokat is megtizedelte a járvány

2020. augusztus 22., 16:05

Szerző:

2019 májusa óta hat és félezer egészségügyi dolgozóval van kevesebb a szakmában - írja a Népszava. 

A lapnak a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, Soós Adrianna elmondta, hogy a legtöbben az utóbbi hónapokban mondtak fel. Hozzátette, hogy eddig is kevés volt a szakember, így azonban még súlyosabb lehet, ha eljön a járvány második hulláma. Azt, hogy miért mondtak fel ennyien az utóbbi időben, a szakszervezeti elnök nem tudta megmondani.

Ugyanakkor a Népszava azt írja, hogy mivel az elmúlt időszakban kevesebb kórházi ágy volt, így a betegellátást végző állomány is csökkenhetett. A járvány miatt ráadásul a legtöbb orvos másod- és hamradállása is megszűnt, így jelentős bevételtől estek el, mivel megtiltották számukra a plusz munkát. Azokat az orvosokat, akik a veszélyeztetett korosztályba tartoznak, vagy elküldték az állásából, vagy távkonzultációt végezhettek csak, amiért viszont szintén jelentősen kevesebb fizetést kaptak. 

A lap azt is gyanítja, hogy többek azért mondtak fel, mert a járvány alatt nem számíthattak az állam ígéreteire. A védőfelszerelések nem érkeztek meg időben, több, alapellátásban dolgozó orvos panaszkodott arra, hogy még augusztusban is neki kellett beszereznie ezeket. A nemzetközi adatok szerint az egészségügyi dolgozók 15-20 százaléka fertőzött meg a járvány idején.

 

 

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.