Az Origo megvádolta Demeter Mártár,. hogy VIP ellátást kért a Honvédkórházban, pedig a politikus csak a gyógyíthatatlan beteg édesanyjával akart együtt lenni

2019. február 12. 21:51 - szerző: Ágoston Zoltán

Origo kedden szelőőztette meg, hogy Demeter Márta, az LMP társelnöke 2017-ben VIP-kártyát kért a Honvédkórház Speciális Rendeltetésű Centrum járóbeteg-ellátásának igénybevételéhez, amit a kormányzati szócsőként működő portál azért ítélt visszatetszőnek, mert a politikus mindeközben Facebook-posztban bírálta az egészségügyi intézményt, mert négymillió forintot kért tőle közérdekű adatokért. Hogy a kettő között mi az összefüggés, az Origo cikkéből nem derül ki, az LMP viszont jelentkezett egy közleménnyel, amely szerint Demeter Márta nem maga miatt kért VIP-kártyát:

„Válasz a Fidesz aljasságára 

Az elmúlt órákban a Fidesz embertelen támadást intézett Demeter Márta ellen propagandaportálján, az Origo.hu-n. Az LMP társelnöke nem vett igénybe VIP-szolgáltatást a Honvédkórházban. Mindössze arra kért lehetőséget, hogy gyógyíthatatlan beteg édesanyjával együtt tölthesse az utolsó napokat. Erre ugyanakkor az intézményben már nem kerülhetett sor.

A Fidesz kegyeletsértő, aljas eljárására nincsenek szavak.

LMP Országgyűlési Képviselőcsoportja”

– hangzik az MTI OS-ben megjelent közlemény.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Demeter Mártáról hétfőn derült ki, hogy megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, mégpedig úgy, hogy korábban kétszer is átment rajta. A politikus emiatt elveszítheti a tagságát az Országgyűlés honvédelmi bizottságában, amelynek ő az alelnöke. Parlamenti képviselőt 1990 óta még egyszer sem fosztottak meg bizottsági tagságtól.