Az Orbán-kormány meghívta Budapestre a szélsőjobbos troll Milo Yiannopoulost

2018. május 7., 09:31

Szerző:

Vasárnap Londonban Milo Yiannopoulos a Day of Freedom című tüntetés színpadán jelentette be, hogy az Orbán-kormány meghívta őt, a hónap végén Budapesten tart előadást – írja a 444.

A tüntetés után elárulta a portálnak, hogy nyilvános lesz az előadása, és arról is beszél majd, hogy látják Magyaroszágot. Szerint ugyanis Németországban, Nagy-Britanniában és Svédországban sokan modellként tekintenek Magyarországra, mert szemben áll az uniós diktátumokkal.

Magyarországi meghívásáról először decemberben volt szó, amikor Schmidt Máriáék V4-es konferenciájára akarták meghívni az előadót. Meghívása nagy felháborodást váltott ki, a Fideszen belül is sokan elleneztékMilo Yiannopoulos ugyanis egy szélsőjobboldali provokátor/újságíró, akit még a szélsőjobbos amerikai laptól, a Breitbartól is kirúgtak pedofíliára tett megengedő megjegyzései miatt. Schmidt Máriáék végül bejelentették, hogy májusra halasztják a konferenciát, azonban úgy tűnik, csak az időpont változott, az előadó személye nem. 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.