Az Orbán-kormány eddig 8,6 milliárd forintot adott az üldözött keresztények támogatására

2019. május 7., 06:56

Szerző:

Válaszolta a Miniszterelnökség a 24.hu közérdekű adatigénylésére, és kiderült, hogy a Hungary Helps program keretében az Orbán-kormány eddig

8 668 731 651

forintot fordított az üldözött keresztények támogatására, és hat országban – Szíriában, Irakban, Libanonban, Jordániában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Nigériában – 24 projekt megvalósulásához nyújtott segítséget. Indult egy  keresztény fiataloknak szóló ösztöndíjprogramot is 1,381 milliárd forintból 2016 és 2019 között.

A Csontváry-festményről is ismert város, Baalbek görögkatolikus temploma
Fotó: VICE / Dylan Collins

A magyar humanitárius segítségnyújtás 2017 óta folyik a Hungary Helps program égisze alatt. Főleg olyan országokban, amelyekből sok menekült kel útra Európa felé. Orbán Viktor és más kormányzati politikusok említést tesznek róla, amikor arról beszélnek, hogy Magyarország akkor tud segíteni a menekültválság megoldásában, ha a menekülteket hazaküldik, és a hazájukban segítenek nekik.

A Miniszterelnökség közlése szerint az üldözött keresztény közösségek támogatását szolgáló program keretében 35 ezer embernek segítettek a szülőföldön maradásban vagy a visszatérésben, az ösztöndíjprogramban összesen 167 üldözött keresztény diák tanulhat Magyarországon.