Az Ökumenikus Segélyszervezet elindította országos adventi pénzadománygyűjtését

Jelmondatuk: Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek.

2020. november 29., 18:06

Szerző:

Huszonötödik alkalommal hirdette meg országos adventi pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet, amely 1353-as adományvonalára várja a felajánlott támogatásokat.

A felhívás jelmondata: Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek. A segélyszervezet azért gyűjt, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, és hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből. A járványhelyzet miatt most még inkább szükség van az összefogásra, amelyhez otthonról is könnyen lehet csatlakozni - szerepel az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben.

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: az 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve sms-enként 250 forinttal bármikor és bárhonnan lehet csatlakozni az összefogáshoz. Aki nagyobb összeget szeretne felajánlani és rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon.

Az előző évekhez hasonlóan a gyűjtés a Tesco áruházakban már november 16-án elkezdődött, és advent első vasárnapjáig már több mint 35 ezer kupont vásároltak az áruházak kasszáinál. A pénzfelajánlásokat a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban is gyűjtik.

(MTI)

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.