Az MTVA hírhamisító vezérigazgatója, Papp Dániel megjelent Hadházy Ákos és Szél Bernadett előtt, de nem akarta meghallgatni a kérdéseiket

2019. január 14., 17:00

Szerző:

Hétfő délután a két független országgyűlési képviselő újra bement az MTVA székházába, ahol néhány óra múltán végre Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója is megjelent előttük. A két politikus kérdéseit nem volt hajlandó meghallgatni, de csak annyit mondott, erőszakoskodtak a kollégáival, akiket inzultáltak, mindenhol megjelentették az arcképeiket és kitettek nyilvános telefonszámokat. 

– Szerintem önök is ismerik a törvényt, el tudnak menni a megfelelő joghatósághoz, de az az erőszakos módszer, amit önök elkövettek, nem illik egy képviselői munkához

– fogalmazott, hozzáfűzve, örülne, ha Hadházy Ákos és szél Bernadett megszüntetné a fenyegetést.- A két politikust arra kérte, hogy írjanak levelet a kérdéseikkel, amelyekre majd választ kapnak. Ezután Papp Dániel távozott a helyszínről, a beléptető kapunál pedig biztonsági őrök két független országgyűlési képviselő útját.

– Nézze meg a törvényt, ne fusson el, ne legyen gyáva. Vezérigazgató úr, ne féljen. A köztévé nem Fidesz-tévé – 

– kiáltotta utána Szél Bernadett, Hadházy Ákos pedig azt mondta, annyit ma elértek, hogy látszik, az MTVA ugrik a a Fidesz szavára, de egy ellenzéki képviselővel szóba állni sem hajlandó.

Információink szerint számos, a korábbi székház foglaláson részt vevő, ellenzéki képviselő nem tudott a mai akcióról. 

– Meglehetősen vicces volt, de nagyon szomorú

– kommentálta Papp Dániel megjelenését Hadházy Ákos.

Papp Dániel az az újságíró, akit jogerős bírósági ítélet szerint lehet hírhamisítónak nevezni egy 2011-es riport után, amelyet úgy készített el, hogy azt sugallja, Daniel-Cohn-Bendit az 1968-as franciaországi diáklázadások egyik vezetője, az EP zöldpárti frakciójának a vezetője az ő kérdése nyomán hagyott ott egy sajtótájékoztatót. Emiatt az Index nevezte hírhamisítónak Papp Dánielt, aki perelt, de veszített. Az MTVA hír- és hírháttér-főszerkesztősége később az ő irányítása alatt retusálta ki Lomnici Zoltán arcát egy Tőkés Lászlóval készített televíziós interjú alatt, 2018 januárjában pedig az derült ki róla, hogy tartalomszolgáltatási igazgatóként 1,85 millió forintot vihet haza minden hónapban.

Ami az MTVA munkatársainak az arcképét és a telefonszámát illeti, Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője hétfőn jelezte, hogy a korábbi székházában tartott decemberi akciójuk során az ellenzéki képviselők az élő internetes közvetítéseikkel valószínűleg törvényt sértettek, visszaélés személyes adattal bűncselekmény gyanúja merülhet fel, ami a jogellenes adatkezelésnek egy büntetőjogi aspektusa.