Az MTI nem adhatta ki Hadházy közleményét

Hadházyék több követelést is felsoroltak a közleményükben.

2020. november 13., 12:18

Szerző:

 

 

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő pénteken azt írta Facebook-oldalán, hogy A Magyar Távirai Iroda megtagadta Szél Bernadettel és Szabó Szabolcssal megfogalmazott  közleménye kiadását az MTVA-ban.

 

A közlemény Hadházyék azt írják, hogy a a pénteki napon a szabadeuropa.hu olyan hangfelvételeket hozott nyilvánosságra egy belső MTVA-s eligazításokról, amelyek világosan bizonyítják, hogy “az Európai Unióban példátlan propagandagépezet működik Magyarországon az adófizetők pénzéből”.

 

“A hangfelvételek tanúsága szerint az európai parlamenti választási kampányban a közmédia nyílt törvénysértésre, pártatlan és kiegyensúlyozott tájékoztatás helyett a kormánypártok támogatására és a kormányzati narratíva sulykolására utasította a munkatársait. Aki netán betartotta volna a törvényeket, azt kirúgással fenyegették. “

-írta az országgyűlési képviselő.

 

Hadházy úgy látja kiderült, hogy a kormány a számára kellemetlen híreket hogyan alakítja át, és  bíz meg másokat azzal, hogy ezt "leegyszerűsítsék a népnek".

“A közpénzzel kitömött Alapjogokért Központ szakértőknek álcázott propagandistái pedig a közmédiától kapják meg, miről mit kell nyilatkozniuk”

-írja.

 

A közlemény végén Hadházyék több követelést is megfogalmaztak, ezek között szerepel Papp Dániel MTVA elnök-vezérigazgató lemondása vagy egy független Médiahatóság felállítását.

 

 

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.