Az M1-en véletlenül bemondták az ellenzéki öt pontját, pedig eddig nagyon nem akarták

2019. január 7., 14:52

Szerző:

Következetesen állt ellen december óta az állami média annak, hogy bármilyen módon közreadja az ellenzék, valamint a tüntetők ötpontos követeléscsomagját. Csakhogy néhány napja Fekete-Győr András HVG-nek adott interjújában, amikor a Momentum vezetője fejből csak négy pontot tudott felsorolni az öt követelésből.

Azt már a 444 szúrta ki, hogy a „Nem tudta felsorolni az ellenzéki követelések minden pontját a Momentum elnöke” címet viselő anyagban túlzás nélkül bravúrosan oldották meg a feladatot. A 2 perc 11 másodperces bejátszásban végig az öt pontról van szó, de hogy milyen követelésekről van szó, az csak az összeállítás legvégén, 1 perc 50 másodpercnél derül ki, amikor a riporter felolvassa a HVG-s interjúnak azt a részét, amelynek a tanúsága szerint Fekete-Győr András csak négy pontot tudott fejből az egyébként maga a Momentum által összeállított öt közül. 

A HVG újságírója felvilágosította a Momentum elnökét, így az állami médiában is elhangozhatott mind az öt pont. Az idézett rész:

  • „hvg.hu: Tudja fejből az öt pontot?
  • F-Gy. A.: A rabszolgatörvény visszavonása, kevesebb rendőri túlóra, független közmédia, a független bíróságok és… (hosszú csend)
  • hvg.hu: Csatlakozás az Európai Ügyészséghez. Majdnem ment fejből mind az öt. Ezt a Momentum találta ki?”

Ez az öt ellenzéki követelés, amelyet hivatalos személy elleni erőszak árán sem volt hajlandó eddig ismertetni az adófizetők évi 90 milliárd forintos támogatásából működő közmédia.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.