Az interneten mindenki egymás után többször is kitöltheti a nemzeti konzultációt, az Orbán-kormány bízik a magyarok jóhiszeműségében

2017. október 8. 09:30 - szerző: Ágoston Zoltán

Egymás után többször is ki lehet tölteni az interneten a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció kérdőívét – derült ki a Hír TV tényfeltáró műsora, a Célpont riportjából. A riporterének  egy óra alatt 81-szer sikerült szavaznia úgy, hogy a rendszer gyakorlatilag bármilyen e-mail címet és nevet elfogadott a regisztrációkor. Ráadásul bűncselekményre s lehetőség nyílik, a rendszer ugyanis nem kér visszaigazolást, így pedig a kérdőívet bárkinek a nevében ki lehet tölteni.

 

Forrás: abouthungary.hu

A Célpont több érintett politikust is megkérdezett az ezer sebből vérző rendszerről. Egyikük, Kovács Zoltán kormányszóvivő ahelyett, hogy megoldást ígért volna, vádaskodni kezdett, és visszaéléssel vádolta meg a riportert.

Nem hangzott el megoldási javaslat Tuzson Bencének, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárnak a szombati sajtótájékoztatóján sem. Ő az ezzel kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt, hogy bíznak a magyar emberek jóhiszeműségében, vagyis hogy egy választó csak egy alkalommal fogja kitölteni a kérdőívet. Elmondása szerint az interneten érkező válaszok legfeljebb a kérdőívek 5 százalékát teszik ki.