Az igazgató túl sokszor mondott ellent a fideszes képviselőnek, most történész helyett általános iskolai informatikatanárra bízzák az egri várat

2018. december 5. 08:47 - szerző: 168 Óra

Nem történész, s nincs jogi vagy közgazdasági szakirányú végzettsége sem Ringert Csabának, aki elvileg január elsejétől az egri Dobó István Vármúzeum igazgatója lesz.

Népszava információi szerint az egri vármúzeum leendő múzeumigazgatója korábban informatikát tanított egy egri általános iskolában, az Országos Doktori Iskola adatlapja szerint pedig 2015. óta az Egri Eszterházy Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájának hallgatója,

„Adaptív pedagógiai módszerek a tanulók aktivizálásában” címmel jelent meg tanulmánya,

abszolutóriuma megszerzésének várható ideje 2019 augusztusa.

Fotó: Nemzeti Örökség Intézete

A korábbi igazgató, Berecz Mátyás szeptemberi hatállyal mondott le tisztségéről, miután sorra fosztották meg döntési jogköreitől, meghagyva igazgatói felelősségét. Berecz többször is ellentmondott a választókerület fideszes országgyűlési képviselőnek, Nyitrai Zsoltnak. Az egyik alkalommal, amikor Nyitrai Zsolt az Országgyűlésben bedobta, hogy a vármúzeum országos gyűjtőkörűvé válhat, az igazgató kiadott egy közleményt, jelezve, hogy az intézmény nem teljesíti az ehhez szükséges feltételeket.

Nyitrai Zsolt egyébként az a fideszes politikus, akivel Orbán Viktor egyszer együtt kampányolt az április 8-i parlamenti választások előtt, és azt mondta róla, nehezebb eladni mint egy mosógépet. Végül aztán csak eladták őt is.