Egy fillért nem kap az államtól egy négygyerekes, főállású anya, aki agydaganattól vakult meg

Eközben egy amerikai keresztény lapban dicsérik Orbán Viktor családvédelmi csomagját.

2019. április 5., 08:35

Szerző:

A nyugati sajtóban megszokott, az Orbán-kormányt támadó írások közül üdítő kivételt jelent a legpatinásabb amerikai katolikus lap, a National Catholic Re­gister minap megjelent cikke, amelyben a magyar kormány hagyományos családmodellt középpontba helyező politikáját és intézkedéseit dicsérik.

Elemzése elején a szerző, Victor Gaeten felteszi a kérdést, hogy vajon van-e még egy ország, amely alkotmányában rögzítette volna a magzati élet védelmét, ahol az édesanyák három évig otthon maradhatnak kisgyermekükkel, vagy ahol a négy és több gyermekes anyukák életük végéig mentesülnek az szja-fizetés kötelezettsége alól. A szerző kiemeli, hogy hazánk az egyetlen ország a világon, amely ezekkel a bőkezű intézkedésekkel igyekszik gyermekvállalásra biztatni állampolgárait. A cikk azzal magyarázza a hazánkban zajló változásokat, hogy

Magyarország – ezeréves keresztény államként – negyvenévnyi kommunista diktatúra után szeretne visszatérni eredeti gyökereihez.

„A kommunizmus alatt a rezsim megpróbálta elpusztítani a családi értékeket, amelyeket újjá kell építenünk”– idézi a lap Novák Katalint –lelkendezik a Magyar Nemzet. Novák Katalin március közepén járt az Egyesült Államokban a magyar családmodellt .

Eközben már 4 700 megosztásnál, 4,6 ezer kedvelésnél és 1,1 ezer hozzászólásnál jár egy nagyúti férfi, Molnár Zsolt csütörtöki Facebook-posztja, amelyben felesége, a négy gyermeküket főállású anyaként nevelő Zsuzsanna kálváriáját írja le:

Az Index szerint az édesanya látása tavaly év elején kezdett el rohamosan romlani. Orvoshoz ment vele, két hónap volt, mire bejutott egy CT-re. A lelettel visszament a szemészhez, aki nem árulta el nekik, mi van a papíron, majd a háziorvos írt egy sürgősségi MRI-beutalót a neurológiára. Másfél hét volt, mire azt megcsinálták, aztán Zsuzsa már ment is az idegsebészhez, ahol kiderült, hogy jóindulatú agydaganata miatt meg fog vakulni. Ez meg is történt, azonban kiderült:

bár 87 százalékban rokkant lett, de főállású anyaként egy fillért sem kap az államtól rokkantellátásként.