Az Európai Bizottság alelnöke találkozni akar a szókimondó diáklánnyal, Nagy Blankával

2019. február 15., 16:02

Szerző:

Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, az Európai Szocialisták választási csúcsjelöltje részt vesz az MSZP szombati kongresszusán. Külön kérte, hogy Nagy Blanka is legyen ott az eseményen, mert feltétlenül szeretne vele találkozni – tudta meg a Népszava.

A lap szerint a találkozót Frans Timmermans kezdeményezte. Arról még nincs információ, hogy miről fognak beszélni. Annyit lehet tudni, hogy a diáklány igent mondott a találkozóra.

Nagy Blanka egy decemberi kecskeméti tüntetésen szólalt fel, ahol elküldte a francba Áder Jánost és a Fideszt. Ezután Bayer Zsolt az Echo TV Sajtóklub című műsorában prolinak, kretén, barom állatnak nevezte a 18 éves gimnazistát, majd a kormányközeli sajtó a lány tanulmányi eredményeiről kezdett cikkezni, illetve arról, hogy több tárgyból bukásra áll, és sokat hiányzik az iskolából. A lány ezt cáfolta.

Nagy Blanka
Fotó: Merész Márton

Frans Timmermans Orbán Viktor egyik legnagyobb kritikusa. A Sargentini-jelentés szeptemberi európai parlamenti vitáján is beszólt Orbán Viktornak, decemberben pedig az elítélt Nikola Gruevszki macedón exkormányfő Magyarországra menekítése kapcsán mondta azt, hogy elég meglepő látni, hogy egy miniszterelnök diplomáciai taxi szolgáltatást tart fenn elítélt bűnözőknek

A szocialisták egyébként várhatóan a hétvégén fogadják el a párt uniós programjáról és az EP-választásra szóló jelöltlistáról. A program már végleges, de a lista még változhat, ha esetleg más pártok közös listát állítanak az MSZP-vel.