Az etióp egyház hősies munkáját is támogatni kívánja Orbán Viktor, pedig ott nincs is keresztényüldözés

2019. június 19., 14:09

Szerző:

Az Orbán-kormány támogatni fogja az etióp egyház hősies munkáját, jelenleg azt vizsgálják, hogy mi lehet ennek a leghatékonyabb módja - mondta Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta, Magyarország humanitárius programját két fő céllal hozták létre: az üldözött keresztények megsegítésére és a migráció megelőzésére. Az első kapcsán megjegyezte, Etiópiában sok, más országból odamenekült keresztény van, s ebben az esetben a helyi keresztény egyházakat kell támogatni, hogy a megfelelő módon segíthessék ezeket az embereket. A migráció megelőzéséről azt mondta, a kormány álláspontja, hogy a segítséget el kell vinni oda, ahol szükség van rá, a problémákat helyben kell kezelni.

Berhaneyesus Demerew Soura, az etióp katolikus egyház bíborosa a műsorban azt mondta,

Etiópiában nincsen keresztényüldözés, nehézségek viszont vannak.

Ezeket beszélték meg Orbán Viktorral, aki hétfőn tárgyalt az etióp delegációval, s a miniszterelnök a támogatásáról biztosította őket – írja az MTI.

Az Orbán-kormány jóvoltából, a keresztényüldözés apropóján mások mellett csinos összeget kapott a magyar adófizetőktől az Antióchiai Szír Maronita Katolikus Egyház (310 millió forint), a libanoni keresztények (463 millió forint), Az iraki Káld katolikus érsekség (580 millió forint), az aleppói Görögkatollikus Érsekség (620 millió forint), a latin Patriarchátus Jordániai Vikariátus (360 millió forint) és az iraki Asszír Keleti Egyház (143,44 millió forint)

 

 

 

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.