Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Kásler Miklós minisztériuma új szintre emeli kapcsolatait a Fülöp-szigetekkel, amelynek elnöke már 16 éves korában embert ölt

2019. április 3. 13:53 - szerző: 168 Óra/MTI

Intenzív együttműködés kezdődik Magyarország és a Fülöp-szigetek befektetési és exportösztönzési ügynökségei között, illetve új szintre emelik a sport területén megvalósított együttműködést az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Fülöp-szigeteki Sport Bizottság között. Ezt Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) helyettes államtitkára jelentette be a Magyar-Fülöp-szigeteki gazdasági vegyes bizottság első ülését követő sajtótájékoztatón és együttműködési megállapodások aláírásán, szerdán, Budapesten.

Joó István és Ceferino S. Rodolfo
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A két ország a jegyzőkönyv aláírásával megállapodott abban, hogy fokozzák és elmélyítik az együttműködésüket többek között a vízgazdálkodás, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és élelmiszerbiztonság, illetve az információs és kommunikációs technológiák területén.

Ceferino S. Rodolfo, a Fülöp-szigetek iparfejlesztési és kereskedelempolitikai miniszterhelyettese szerint az ülés hozzájárul majd ahhoz, hogy mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolatokat alakítsanak ki a kereskedelem területén – írja a távirati iroda.

A Fülöp-szigeteki zsarnok egyike azoknak a nyugati civilizáció számára tökéletesen vállalhatatlan napkeleti despotáknak, akikre a a magyar diplomácia valami oknál fogva különös rokonszenvvel tekint. Dutertét, aki egy ízben azzal dicsekedett, hogy már 16 évesen embert ölt, 2016-ban maga Szijjártó Péter is felkereste, s ha már ott volt, fel is kínált országának úgy 6 milliárd forintnyi dollárt a Manila-öböl és a Laguna-tó megtisztítására, tekintve, hogy Magyarországon már nem maradt megoldandó feladat, pénz meg van dögivel. A Manila öböl egyébként az a vízterület, ahol Duterte szándéka szerint a halak fel fogják zabálni a bűnözőket, akiket személyesen dobál majd közéjük.