Az első napon megjelent egy DK-s pult egy szavazósátornál, ahol elvileg már nem lehet kampánytevékenységet folytatni

Egyik olvasónk a Fascebookon jelezte, hogy a Móricz Zsigmond körtéren egy MSZP-s pult is kint volt.

2019. június 20., 14:51

Szerző:

Kollégánk fényképe tanúsítja, hogy az Örs vezér terén az előválasztási szavazóhelyiségnél a DK a saját logójával ellátott pultján végzi a szavazók adminisztrálását, illetve a voksolást a budapesti ellenzéki főpolgármester-jelölti választáson.

Fotó: Merész Márton

Az erősen a MSZP-hez köthető HírHugó Kőbánya-Kispesteről kapott egy hasonló fotót, egyik olvasónk a Fascebookon jelezte, hogy a Móricz Zsigmond körtéren egy MSZP-s pult is kint volt. Az MSZP-Párbeszéd jelöltjének, Karácsony Gergelynek az arcképével megjelent két pult a Blaha Lujza téren is, ahol később lehetett látni a momentumos pultot is. 

Kampánytevékenység a sátornál elvileg nem folytatható. A főváros számos pontján az ellenzéki pártok szervezetei végzik egymás között felosztva a szavaztatást, de pártsemlegesen kellene tenniük.

Az előválasztásról, annak folyamatáról készített összefoglalónkat itt olvashatják el.

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.