Az ellenzéki összefogás titkos kampányanyagát adta át a Fidesznek Törökbálinton egy MSZP-s, majd a DK-ba átlépő képviselőjelölt

2019. augusztus 30., 09:08

Szerző:

Az ellenzék kampányterveit osztotta meg a törökbálinti fideszes alpolgármesterrel, a kormánypárt helyi kampányának irányítójával Kun Anna MSZP-s képviselőjelölt, aki később kilépett a pártból és a DK támogatásával akart indulni - tudta meg a 444.hu.

A helyi ellenzék tagjai arra lettek figyelmesek, hogy a kampányanyagaikat tartalmazó Google Drive-fiókhoz Kun Anna hozzáférést adott Földvári Lászlónak, a törökbálinti alpolgármesternek, aki a Fidesz kampányát irányítja. Kun Anna tagadta a szivárogtatást, társai erre azt követelték, tegyen feljelentést, és erről mutasson bizonyítékot is.

Kun Anna
Fotó: Törökbálint Holnap Egyesület honlapja

Ekkor azonban Kun Anna bejelentette, hogy kilép az ellenzéki összefogásból, mert „nem tetszik neki a kampány várható stílusa”, meg összeegyeztethetetlen az ő szociáldemokrata értékeivel. A kampánystáb azonban már korábban is azt érzékelték, hogy a Fidesz több lépésükről előre tudhat. Úgy tudni, Kun hiába lépett át a DK-be, ott kezdeményezték a kizárását.

Az eredetileg a helyi MSZP-Párbeszéd, DK, Momentum, Jobbik, LMP részvételével létrejött összellenzéki szövetség Szőke Pétert, a Törökbálinti Holnap Egyesületének színeiben induló polgármester-jelöltet támogatta az október 13-i önkormányzati választáson, azonban a helyi MSZP-szervezet - az országos elnökség, illetve Tóth Bertalan elnök ígéretei, közbenjárása ellenére - végül kiszállt az együttműködésből. Vagyis a helyzet hasonló, mint Hatvanban: az MSZP országos elnöksége hiába elkötelezett az ellenzéki összefogás iránt, a helyi szervezet lényegében fellázadt a központ ellen.

A párt helyi erős embere, Szentmiklósi-Tóth Tamás a kampány várhatóan durva stílusára hivatkozva, egy hónappal Kun Anna ügye előtt váratlanul kilépett az ellenzéki szövetségből, majd bejelentette, hogy külön indulnak a választásokon. Ő lesz a polgármesterjelölt, és minden körzetben saját jelöltet állítanak.