Az éhezőnek enni kell adni – Iványi Gábor kálváriája a menekülteknek szánt kenyérrel és hallal

2018. augusztus 21., 06:49

Szerző:

Miután kiderült, hogy szándékosan éheztetik a tranzitzónában a menekülteket (azokat, akik „nem berontottak, hanem szabályosan bekopogva kértek bebocsátást”), hátha így rá tudják venni őket, hogy visszamenjenek Szerbiába, Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője cselekedetre szánta el magát. Augusztus 20-án élelmiszercsomagot, kenyeret, halat és almát vitt a menekülteknek, hogy teljesítse Szent István intelmeiben foglalt és a kereszténység alapvető előírásait. Bár a magyar hatóságok mindent megtettek, hogy megakadályozzák, hosszú kálvária után végül sikerrel járt. De nem Magyarországon. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.