Az Echo TV-nek is sok volt a burkolt zsidózás, többé nem hívja meg a Jakab Pétert jákobozó vendégeket

2019. február 15., 14:43

Szerző:

Az Echo TV honlapján közleményben jelentette be, hogy nem hívja meg többet a Keménymag című műsor résztvevőit, akik a jobbikos Jakab Péter országgyűlési képviselőt jákobozták – írja a Magyar Hang.

A lap a műsor 2019. január elsejei adásával kapcsolatban érdeklődött a tavaly nívódíjat nyert csatornánál. Arról az adásról, amikor a három kormánypárti megmondóember – Megadja Gábor, Ambrózy Áron és Vésey Kovács László – Jakab Péteren élcelődött, következetesen Jákob Péterként említve – burkoltan zsidózva – a politikust. 

A csatorna válaszul az alábbi közleményt adta ki:

Az Echo TV 2019. január 1-i Keménymag című véleményműsorában vállalhatatlan kijelentések hangzottak el Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő személyével kapcsolatban. Az ECHO TV Zrt. elnézést kér a politikustól és a nézőktől, és a továbbiakban eltekint a műsorban eddig szereplő vendégek meghívásától.

Mindez azért ironikus, mert az Echo TV az egyik pillére  fideszes médiabirodalomnak, a Fidesz pedig mostanában azért bírálja az ellenzéki összefogást, mert a baloldali pártok az antiszemita megnyilvánulásairól is ismert Jobbikkal akarnak szövetségre lépni. 

Ami Jakab Pétert illeti, ő nyíltan vállalja, hogy zsidó származású, Dédapja Auschwitz áldozata volt, ő maga történelem szakos tanárként tanított a miskolci Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakközép- és Szakiskolában.

Ambrózy Áron – feltételezhetően a közlemény után – Facebook-oldalán bejelentette, hogy végre több ideje lesz arra, hogy a dalszerzésre koncentráljon. Megadja Gábor közösségi oldalán már önkritikát is gyakorolt, elnézést kért a kijelentéséért, és közölte, hogy az elkövetkező időszakban tartózkodni fog minden közszerepléstől.