Az ÁSZ elnöke ingatlan-bérbeadással is foglalkozik, megduplázta az ebből származó bevételét

2019. február 1., 03:50

Szerző: Bíró Veronika

Most közzétett vagyonnyilatkozata szerint nem változott az ingatlanvagyona Domokos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének. A volt fideszes országgyűlési képviselő felerészt továbbra is egy békéscsabai 345 négyzetméteres telken álló 91 négyzetméteres lakóház tulajdonosa, de van egy örökölt garázsa, Budapesten a XIII. kerületben egy 122 négyzetméteres társasházban tulajdonrésze, Újkígyóson szántója, amelyet örökölt, és Budapesten egy V. kerületi lakóházban haszonélvezeti joga. Emellett egy IX. kerületi 83 négyzetméteres társasházban tulajdonos, és egy IX. kerületi teremgarázsban van parkolóhelye.

Autója csak egy van, egy 2003-as Skodája.

Domokos László
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A tavalyi 5 millió forintnyi Bónusz Magyar Államkötvény idei nyilatkozatában nem szerepel, helyette a Prémium Magyar Államkötvénye 26 720 000 forintról 50 283 000 forintra nőtt. Egyéves Magyar Állampapírja 2 millióról egymillióra, részvényeinek értéke 5 millióról 450 ezer forintra csökkent. A 3 550 000 forint Kamatozó Kincstárjegyén túladhatott.

Takarékbetétje 7,3 millióról 7 280 000 forintra, készpénze 3,9 millióról 2,6 millió forintra csökkent. Egyéb szerződés alapján tavaly feltüntetett 5,4 millió forintja az idei nyilatkozatában már nem szerepel. Hitele is csökkent, mégpedig 7,3 millióról 5,8 millió forintra.

Az ÁSZ elnök ingatlan-bérbeadással is foglalkozik. Ebből származó jövedelmét megduplázta, a tavalyi havi 100 ezer forint jövedelem helyett idén már 200 ezret írt be.

Cikkünk egy sorozat része, 2019. január 31-ig ugyanis az országgyűlési képviselőknek, a függetlenként politizáló Szél Bernadettnek és Hadházy Ákosnak, a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd, a Liberálisok politikusainak le kellett adniuk a vagyonnyilatkozatukat, de ugyanerre kötelezi a törvény az Orbán-kormány tagjait, a Magyar Nemzeti Bank és az Állami Számvevőszék elnökét, illetve a legfőbb ügyészt is. Kattintsanak!

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.