Az Állami Számvevőszék elnöke, volt fideszes képviselő szerint Magyarországon tudatos a korrupció elleni fellépés

2018. december 10., 15:08

Szerző:

AZ MTI azt írja, hogy az Állami Számvevőszék elnöke szerint eredményes a központi intézmények együttműködése a korrupció elleni küzdelemben, Magyarországon ma már nemzetközi összehasonlításban is

„tudatosnak tekinthető a megelőzésen alapuló korrupció elleni fellépés" 

Domokos László – aki 1991 és 2010 között a Fidesz tagja, országgyűlési képviselő, 1998-2002, illetve 2006-2010 között a Békés megyei közgyűlés elnöke volt – erről ma, az Országházban, azon a rendezvényen beszélt, amelyet az állami szervek korrupció elleni küzdelemben való együttműködéséről 2011-ben aláírt közös nyilatkozatának 7. évfordulója, valamint a korrupció elleni küzdelem december 9-i világnapja alkalmából tartottak.

Ugyanott Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke azt emelte ki, hogy a jegybank továbbra is fellép a jogi és etikai normákat megsértőkkel szemben, és olyan megelőző eszközöket alkalmaz, amelyek az integritás megerősítését és a korrupció megakadályozását szolgálják. 

Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke rámutatott: a hatóság a közbeszerzési hirdetmények jogszerűsége mellett - Európában is egyedülálló módon – a megkötött szerződések teljesítését és azok módosítását is ellenőrzi, ha erre vonatkozóan jogorvoslati kezdeményezés érkezik.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.