Új látványtervekkel állt elő a tatai Öreg tó mellé tervezett szálloda beruházója

Új irányt vett a tatai Öreg-tavi fejlesztés – számolt be az Építészfórum.

2020. november 16., 14:20

Szerző:

Emlékezetes, hogy az év elején bemutatott látványtervek komoly tiltakozást váltottak ki mind a helyiek, mind az örökségvédők körében. Nyáron aztán elhangzott egy olyan kijelentés a beruházó részéről, melyből arra lehetett következtetni, hogy nem zárkóznak el a kompromisszumoktól, és hajlandóak akár a tervezett szálloda méretét újra gondolni.

Tóth Róbert, a szállodafejlesztésért felelős Avalon Park Kft. ügyvezetője múlt heti bejelentése szerint azonban hogy nem csupán a szálloda mérete, de megjelenése is változik a legújabb víziókon.

A szállodafejlesztés közösségi oldalán valóban új koncepció érhető el, az új szálloda architektúráját igyekeztek minden oldalról zölddel borítani.

Többek között csökkentették a tervezett komplexum magasságát, 120 helyett 95 szoba szerepel az új elképzelésekben és várhatóan fűvel fogják betelepíteni a létesítmény zöldfelületeit.

A múlt héten derült ki, hogy egy csütörtökön életbe lépett kormányrendelet értelmében a koronavírus-járvány miatt meg kell szakítani minden népszavazással kapcsolatos eljárást, és az aláírásgyűjtő íveket meg kell semmisíteni a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében.

(Építészfórum)