Hatalmas autós üldözés volt Nógrádban, kilenc falun át üldöztek egy részeg sofőrt a rendőrök

2020. április 23., 09:55

Szerző:

Az elkövető február 8-án, éjjel három óra után, egy szórakozóhelyről tartott otthonába négy ismerősével együtt, amikor a rendőrök megállították, hogy ellenőrizzék.

Az alkoholszonda megfújása után a rendőrök megállapították, hogy szeszes italt fogyasztott, felszólították,  hogy szálljon ki az autójából.

A férfi azonban ekkor váratlanul elindította a gépkocsit, és nagy sebességgel haladva nem kevesebb, mint kilenc településen át igyekezett elmenekülni az őt kergető rendőrök elől.

Végül Püspökhatvan és Galgagyörk között egy defekt miatt kellett megállnia, ekkor fogták el és állították elő az üldözői.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat ellene – tudatta az Ügyészség. 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.