Lassabban haladhatunk a héten Győrnél és Bábolnánál

2020. augusztus 24., 10:22

Szerző:

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán hétfőtől csütörtökig Bábolnánál és a győri elkerülő szakasz végénél nagyfelületű burkolatjavítást végeznek, ezért a forgalom egy sávra szűkül – közölte hétfőn a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

 

    A társaság tájékoztatása szerint 

hétfőtől szerdáig az autópálya 106-os és a 105-ös kilométerszelvénye között, a győri elkerülő szakaszon dolgoznak. 

Csütörtökön a 96-os és 92-es kilométerszelvény között, azaz Bábolna térségében és a Concó-pihenőben aszfaltoznak.

A munkálatok alatt az érintett helyszíneken 80 kilométeres sebességkorlátozást vezetnek be. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy hosszabb menetidővel számoljanak, valamint kellő időben és egymást segítve soroljanak be a szabad forgalmi sávba.

 

 

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.