Negyven új Mercedes autóbuszt vásárol a BKV, jövő februárban állnak szolgálatba

2019. augusztus 28., 06:42

Szerző:

Az Inter Traction Electrics Kft. nyert a BKV új autóbuszokra kiírt tenderén, a felek az adásvételi szerződést aláírták, az új buszok márciustól forgalomba állhatnak - írta a szerdai Világgazdaság.

A BKV és a debreceni ITE 20-20 új dízel Mercedes-benz Conecto szóló és csuklós jármű vásárlásáról állapodott meg. Az alapmennyiségen felül mindkét megrendelés további 80 autóbuszra vonatkozó opciót is tartalmaz, amely 2022 végéig hívható le. A beszerzést a BKV saját forrásból finanszírozza.

Fotó: Wikipédia

A 40 autóbusz szállítási határideje jövő február és márciusban már forgalomba is állhatnak a dél-pesti régióban. A szóló járművek egységára 80 millió forint, a csuklósoké 105 millió forint plusz áfa - írja a lap.

A BKV a Világgazdasággal azt közölte, hogy a buszok alkalmasak lesznek az elektronikus jegyrendszer használatára.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.