Átnevezték a Haladás stadionját, amelyet Szombathely a jó viselkedéséért kapott az Orbán-kormánytól

2018. augusztus 13., 19:44

Szerző:

Akcióztak egy kicsit a kétfarkúak, a nagy NB I-es NER-rangadó a Haladás és a Puskás Akadémia szombati meccse után, amelyet Mészáros Lőrinc vejének, Homlok Zsoltnak a csapata, a Haladás vendéglátóként 2:1-re megnyert Mészáros Lőrinc csapatával szemben.

A stadion új neve: Haladás Sportkomplexus.

 

 

A Haladás új stadionját 2017. november 8-án adták át. Ez az a stadion, amelyet Puskás Tivadar fideszes polgármester bevallása szerint Szombathely ajándékba kapott a jó viselkedéséért az Orbán-kormánytól, ami szánalmasan hangzik, de igaz is lehet, tekintettel arra, hogy az arénát eredetileg 8,8 milliárdosra tervezték, aztán a város inkább a Swietelsky–ZÁÉV-konzorcium 13,1 milliárdos ajánlatát fogadta el, de mivel erre nem volt fedezet, az Orbán-kormány közbelépett, vállalta a pluszköltséget, ahogyan a folyamatos drágulást is, mígnem 15,6 milliárd forint lett a vége.

A stadion körül azóta is hatalmas a káosz, piaci alapon az átadása óta nem találtak üzemeltetőt. Március 1-től – emlékeztetett a múlt heti cikkében a nyugat.hu – a Haladás Labdarúgó Kft.-re és a Haladás VSE-re bízták a feladatot, előbbi a stadiont, utóbbi a rendezvényhelyszínnek szánt munkacsarnokot tartja fenn, ami azt jelenti, hogy a város által támogatott sportszervezetek egy városi cégtől, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Noprofit Kft.-től bérlik a stadiont a város pénzén. Ez Szombathelynek az idén eddig 350 milliójába került, a következő 3-5 évben a becslések szerint évi 500 milliót fog felemészteni.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.