Átadták a nemi erőszakkal gyanúsított afgán férfit az osztrákok Magyarországnak

2018. november 9. 17:11 - szerző: 168 Óra/MTI

Az osztrák rendőrök átadták a magyar nyomozóknak pénteken azt az afgán menekült férfit, aki ellen szeméremsértés és szexuális kényszerítés miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A 18 éves férfi legális menekültként tartózkodott Magyarországon, Fóton élt és a tett helyszínén, az étteremben dolgozott. A rendőrség gyanúja szerint az afgán férfi szeptember 9-én éjszaka egy V. kerületi étterem mosdójába kényszerítette egy nőt, rázárta az ajtót, majd megerőszakolta. A férfit az ügyben végzett nyomozás során további két bűncselekmény elkövetésével hozták összefüggésbe.

Fotó: police.hu

A BRFK az ügyben nyomozócsoportot hozott létre és megkezdte az elkövető felkutatását, európai elfogatóparancsot is kiadtak.

Az afgán férfit az osztrák rendőrök fogták el szeptember 10-én késő este Ausztriában, Linz környékén egy Frankfurtba tartó vonaton. Kiadatási eljárásban péntek délelőtt Hegyeshalomnál átadták őt a BRFK nyomozóinak, akik előállították az V. kerületi rendőrkapitányságra. A belvárosi rendőrök őrizetbe vették és szeméremsértés, valamint szexuális kényszerítés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatják ki, továbbá kezdeményezték letartóztatását.