Kijavították Toroczkai Lászlóék ásotthalmi autójának hirdetését, miután gyanúsan keveset mutatott a kilométerórája

2019. június 27. 16:25 - szerző: 168 Óra

A Toroczkai László vezette ásotthalmi önkormányzat nem mindennapi hirdetésben árulja a helyi mezőőrök Lada Niváját. A meglehetősen leharcolt gépjárműért 1 forintról indult a licit, jelenleg 210 ezer forintnál tart. A hirdetésben többek közt az is szerepelt, hogy a jármű 35 ezer kilométert futott. Az országos járműnyilvántartó adatbázisban elérhető adatok szerint viszont utoljára 2015-ben rögzítették a szóban forgó Lada Niva kilométerórájának állását, akkor 116 731 kilométer volt benne. Miután a sajtó felkapta a hírt, javították a hirdetés szövegét – írja a 24.hu.

"Sajnos a termékleírásban rosszul került megadásra a km/h állása. A helyes futott km: 131.444 km, ahogy a képen is látható. A hibából adódó licittörlési kérelmeket természetesen elfogadjuk"

– szerepelt a már javított hirdetésben.

A település polgármestere, Toroczkai László levelet is írt a 24.hu-nak, amelyben annak ellenére súlyos rágalmat emleget, hogy elismeri, ők adták meg tévesen az adatot.

Fotó: vatera.hu

Toroczkai azt írta a portálnak, hogy az önkormányzat munkatársa, aki a hirdetést feladta, hibát követett el, mert a hirdetés feladásakor véletlenül, figyelmetlenségből lehagyott egy 1-es számot, a Ladában ugyanis 135 ezer kilométer van, és nem 35 ezer.

A számok még így sem stimmeltek, mivel a javított hirdetésben 131 ezer szerepelt, Toroczkai első levelében pedig 135 ezer. Később újabb levelet írt, amiben ismét korrigált, és megerősítette, hogy a helyes szám 131.444 km.

Ezzel már csak az a probléma, hogy ha valóban arról van szó, hogy lehagytak egy 1-est a szám elejéről, az nem magyarázza meg, hogy miként lett az eredetileg megadott 35 ezerből 131 ezer. Utólag egy képet is beletettek a hirdetésbe műszerfalról, az szintén 131 ezer kilométert mutat.

"Sajnos az egyik mezőőr és a hirdetést feladó önkormányzati munkatárs közötti rossz kommunikáció okozta a hibát. Természetesen az óra nem volt visszatekerve"

– írta Toroczkai.

Az autót egyébként sokra tarthatják a tulajdonosai, a hirdetés még egy ódát is tartalmaz a Niváról.