Nagy pusztítást végzett a villámárvíz Nagyatádon, a hidat is sodorta – FOTÓK

2020. július 26., 18:05

Szerző:

Elárasztotta a felduzzadt Rinya-patak vize a hétvégén a Somogy megyei Nagyatádod az özönvízszerű esőzések után. 

A 68-as főút több szakaszát lezárta a rendőrség vasárnap a heves esőzések okozta károk miatt - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség honlapján azt írták: a főút nagyatádi elkerülő szakaszán található hídon a megáradt Rinya-patak miatt csak gyalogosok és kerékpárosok közlekedhetnek, gépjárművekkel kerülni a 6807-es úton Babócsa felé, vagy a 61-es főúton Csokonyavisonta felé lehet.

A 68-as főút 38-as kilométerénél - szintén a nagyatádi elkerülő úton - az útburkolat beszakadt, ott teljes útlezárás van érvényben. Ugyancsak nem lehet közlekedni a 68-as úton Böhönye és Segesd között egy leszakadt híd miatt. A rendőrök a forgalmat a környező utakra terelik. A rendőrség szombaton vízátfolyások miatt a 60-as kilométertől a Tapsonyi elágazásig, valamint az 51-es kilométerszelvénytől Segesdig zárta le a 68-as utat.

Csak forralás után iható a vezetékes víz Nagyatádon, Ötvöskónyiban és Lábodon. Ezeken a Somogy megyei településeken átmeneti vízhiány várható vasárnap délutántól – közölte a szolgáltató Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. a honlapján.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a fogyasztók a korlátozás ideje alatt a településeket körbejáró tartályautókról is vételezhetnek ivóvizet.

A DRV a vízellátás helyreállítása érdekében fertőtleníti a vízellátó rendszert, a vízminőség ellenőrzése után azonnal értesítést ad ki a korlátozás feloldásáról – jegyezték meg.

 

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.