Aranyélet a NER-ben: Mészáros Lőrinc családja 17 ezer hektáron vadászgat, de nekik még ez elég nekik

2018. december 13. 13:39 - szerző: 168 Óra

Hiába vadászhat Mészáros Lőrinc családja tizenhétezer hektáron Fejér megyében, nekik ez nem elég. Békés megyében négyezer hektárra tennék rá a kezüket, minden jogi eszközt bevetettek, de mégsem nekik áll a zászló – írja a hvg.hu.

„Pintér Sándor, Csányi is jött vadászni az elmúlt hetekben, már nem sokáig járhatnak Bélmegyerre” – fakadt ki az egyik bélmegyeri vadász, amikor szerdán kijött a tárgyalóteremből. Most azt remélik mindhárman, hogy a tavasszal induló idényben már nem a Mészáros család és az általa vendégül látott nagyúri közönség lőhet az őzbakokra.

Bár egyszer már jogerősen is nekik adtak igazat júniusban (tehát elvileg már rég nekik kellene vadászniuk a bélmegyeri vadászkastély környékén),  Mészárosék időközben ellentámadást indítottak, így a hatóság még mindig nem függesztette fel a vadászati jogukat. A három vadász most ismét nyeregben érezheti magát, mert a Békési Járásbíróságon megint nekik adtak igazat.

Két évvel ezelőtt szerezte meg a Mészáros család a bélmegyeri vadászterületet, a korábban itt vadászó társaság szerint jogtalanul, ezért támadták meg a földtulajdonosok döntését a bíróságon. Hiába van jogerős ítélet nyár óta az ügyben, a fejér megyei oligarcha családja és vendégei azóta is gátlástalanul vadásznak a területen, sőt, még pályázati pénzből utat is építettek időközben Tarhoson.

Mészáros Lőrinc szerény bélmegyeri vadászpalotája
Fotó: RTL Klub

A Mészáros család már évekkel ezelőtt létrehozta a Vért Vadászati Kft-t. Most éppen a fácánnak és a nyúlnak van az idénye, csak a részvételért tízezer forintot kell fizetni egy napra, de a kilövés darabonkénti ára 10-15 ezer forint, ha el is viszik, azért pluszpénz dukál, tehát igencsak jó üzlet a vadásztatás. Ebbe nem is számoltuk bele a luxus elhelyezést, összességében

egy hétvégén több százezer forintot le lehet akasztani egy vadászról.

2016-ban kétmillió, 2017-ben, amikortól elkezdődött a vadásztatás, már közel 150 millió forint volt a cég árbevétele – írja a lap.

Bélmegyeren, Mészároséknál volt már Semjén Zsolt, Lázár János és Harrach Péter, a helyiek pedig elképesztő fényűzésről számoltak be:

Mészáros Lőrincék helikopterrel érkeztek vadászni, mert olyan rosszak az utak, hogy ide autóval borzasztó lejönni.

A lőállásokat műfüves gyepszőnyeggel látták el, hogy a „szép, bokszos” cipőben lehessen menni, ne kelljen a csizmát összesározni.

Ezeken a vadászatokon nincs többórás gyalogos vadkeresés, hanem a gazdák földjeire, egy kis erdőtől pár méterre leteszik a lőállásokat, majd az erdőből a karámokban nevelt fácánokat eléjük terelik, hogy egyszerű legyen lelőni az állatokat.