Áprilistól lesz Magyar Hang az Aldiban

2019. március 11. 11:43 - szerző: 168 Óra

A minap ment híre, hogy a Magyar Hang beperli az Aldit, mert szerintük indokolatlan módon nem árusítja a cég a hetilapot. A kiadó szerint ugyanis máshol nagy példányszámban fogy a lap, ezért indokolt az, hogy a kormánybarát Figyelő helyett, vagy mellett, a Magyar Nemzet egykori munkatársai által alapított hetilapot is árusítsák.

Az üzletlánc azzal indokolta a hiányt, hogy „a sajtótermékek esetében az áruházlánc évente több alkalommal egyeztet a Lapker Zrt.-vel a magyarországi nyomtatott lapok értékesített példányszámaival kapcsolatban és ezek, illetve a Lapker Zrt. javaslatai, valamint fogyasztói elvárások alapján dönt az üzleteiben kapható sajtótermékek portfóliójáról. Mindenesetre megvizsgálják a Magyar Hang értékesítési példányszámait és az áruházi értékesítés lehetőségeit."

Úgy látszik, megtették, mert hétfői közleményükben azt írták:

„Az ALDI sajtótermék-kínálata évente kétszer változik, ez a mostani döntés is ennek a rendszeres folyamatnak a részeként jött létre. A szortimentbe most felvett lapok várhatóan április első hetétől lesznek elérhetők."

Nem először fordult elő hasonló probléma az Aldival. Nem sokkal a G-nap után, 2016 márciusában az akkor éppen Simicska Lajos érdekeltségében lévő és kormánykritikussá vált Magyar Nemzetet az áruházlánc egyik napról a másik levette a polcairól, a helyére pedig a kormánypárti Magyar Idők került – írta korábban a Media1.

(24.hu nyomán)