Angela Merkel tisztázta: Orbán Viktor akkor nem védte meg a schengeni határt, amikor kellett volna

2018. október 1., 10:22

Szerző:

„Orbán Viktor folyamatosan rámutat, hogy milyen jól védi a határt, amit egyébként helyesnek tartok, és soha nem is szólaltam fel a határvédelme ellen, hiszen schengeni külső határa van, de ez a határzár sajnos még nem készült el akkor, amikor a sok menekült érkezett"

– tisztázta a helyzetet Angela Merkel egy augsburgi rendezvényen. A német kancellár szerint már csak ezért is furcsa, hogy Orbán a németeket szapulja a bevándorlás ügyében.

Merkel azt is megjegyezte, hogy egy főre vetítve nem Németország, hanem Svédország és Ausztria fogadta be a legtöbb menekültet.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.