Andy Vajna nem cáfolta a TV2 Csoport eladását a munkatársaknak küldött körlevélben

2018. október 19., 14:56

Szerző:

A TV2 csoport jövőjéről várható tulajdonosváltásáról megjelent hírekre reagáló körlevelet kaptak csütörtökön a csatorna munkatársai a cég HR igazgatóságáról – tudta meg a Népszava. A levélben az állt, ez a tulajdonos, Andy Vajna üzenete:

„A TV2 vezetésében nem lesz változás. Büszke vagyok az eddig elért sikerekre, jól halad a menedzsmenttel közösen kialakított hosszútávú stratégia végrehajtása. Óriási hátránnyal indultunk, ma már a TV2 Csoporté a legnézettebb csatornaportfólió a teljes lakosságban. A TV2 Csoport eredményessége megkérdőjelezhetetlen.”

A fenti üzenet a tulajdonosváltást nem cáfolja, a vezetés állandóságáról szóló rész viszont arra a hírre vonatkozhat, amely szerint még az idén távozna a társaság kötelékéből Dirk Gerkens vezérigazgató és az által képviselt üzleti kör is, mivel velük szemben megingott a bizalom.

Fotó: Népszabadság-archív / Reviczky Zsolt

Márpedig Gerkens szerződése az év végével lejár, s piaci pletykák egyértelműen arról számolnak be: a vezérigazgatónak nehézkes a maradása a TV2 Csoportnál, miután valószínűsíthetően heteken belül, de még az idei évben átveszi Andy Vajnától a TV2 Média Csoport Zrt. irányítását Mészáros Lőrinc egyik nagyvállalata. A vevő az Opus Global Nyrt. szárnyai alatt működő Opus Press Zrt., a Mészáros-féle médiabirodalom fő zászlóshajója, a Mediaworks Hungary Zrt. tulajdonosa lehet.

A vezérigazgatói szék kérdése megmagyarázhatja, hogy a TV2 hatalmas energiát fektetett az őszi műsorkínálat reklámozásába és gyártásába, hiszen – mint forrásaink mindegyike hangsúlyozta – a TV2 Média Csoportot vezérigazgatóként irányító Dirk Gerkensnek is még idén bizonyítékkal kell szolgálnia a kormányfőnek: megéri a befektetés. Jelenleg a valóban hatalmasra duzzadt médiacég 480-500 millió forintot is elkölt hetente az esti szórakoztató tartalmakra, miközben a médiacsoport bevételeinek döntő hányadát is az adófizetők állják: nem csupán kábeltelevíziós előfizetéseikkel, hanem az állami tőkeinjekciók révén.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.