Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Andy Vajna és Habony Árpád sivalkodhat, új vezéreket kap a fideszes médiabirodalom

2018. október 24. 13:02 - szerző: 168 Óra

Andy Vajna és Habony Árpád sivalkodhat, amikor összeáll a nagy kormányzati médiaholding – írja az e heti HVG.

A lap arról ír, hogyan áll össze a fideszes médiabirodalom, ki nyernek és kik buknak a nagy összevonási hullámon. Piaci pletykák szerint ugyanis hamarosan átveszi Andy Vajna médiaportfólióját Mészáros Lőrinc. A TV2 csoport jövőjéről várható tulajdonosváltásáról megjelent hírekre reagáló körlevelet kaptak múlt héten a csatorna munkatársai a cég HR igazgatóságáról, a tulajdonos Andy Vajna üzenetével. A levél a tulajdonosváltást nem cáfolja.

Fotó: MTI / Beliczay László

A hetilap azt írja, hogy az új médiabirodalom a Media Fundamentum Nonprofit Zrt. égisze alatt jön létre, Liszkay Gábor mostani Mediaworks elnök-vezérigazgató cége, és a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány, amelynek kuratóriumában olyanok ülnek, mint Szánthó Miklós, a kormányközeli Alapjogokért központ igazgatója.

Ebbe vonhatják majd be a Mediaworks hatalmas médiaportfólióját és a többi, kormányközeli médiumot. A Fundamentumot Liszkay mellett Vaszily Miklós volt MTVA-vezető, mostani Echo TV-vezérigazgató kettőse fogja irányítani.

Egyelőre kérdéses, hogy mit tarthat meg Andy Vajna.