Andy Vajna a legbefolyásosabb magyar médiaszemélyiség, Mészáros Lőrinc a negyedik helyet csípte meg

2018. május 17. 09:40 - szerző: 168 Óra

Gálarendezvény keretében mutatta be szerda későeste Budapesten a Marketing&Media című magazin az általa minden évben elkészített, TOP50 – A legbefolyásosabb emberek a magyar médiaiparban című listáját, amelyből kiderült, kiket tart Magyarország legmeghatározóbb médiavezetőinek a szaklap által felkért zsűri – írja a 24.hu.

Idén már a lista legelső helyére is egy kormányközeli figura került, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, a TV2, a Rádió 1, a Bors, a Délmagyarország, a Kisalföld tulajdonosának személyében, aki most először tudta megelőzni a listán évek óta első helyen szereplő Vidus Gabriellát, az RTL Magyarország vezérigazgatóját, aki idén a lista 2. helyére csúszott vissza.

A 4. helyen Mészáros Lőrinc, a volt felcsúti polgármester végzett, aki a több mint 200 médiatermék, köztük a Világgazdaság, a Nemzeti Sport és a magyarországi megyei lapok többségének jogaival rendelkező Mediaworks médiavállalat mellett tulajdonosa az Echo TV-nek, valamint egy céges áttételen keresztül tulajdona van az MTVA-csatornák és a TV2 reklámidejét is értékesítő Atmediában, de övé a kecskeméti Gong Rádió, valamint a balatoni Part FM is.