Vizsgálatot indított egy tankerület, hogy mi lett az elmúlt öt évben azokkal az almákkal, amiket nem ettek meg a diákok

2019. július 17., 19:04

Szerző:

Pécsi STOP információi szerint (legalább) egy észak-magyarországi iskolában kiadták egy kollégának: öt évre visszamenőleg, napi bontásban szedjék össze a hiányzó diákok névsorát és a kimutatást, hogy

mi lett azokkal az almákkal, amik így nem fogytak el. 

A lap úgy értesült, hogy az egyik észak-magyarországi tankerületről van szó. A szerencsétlen dolgozónak név szerint, öt teljes évre visszamenőleg, napi bontásban kell összegyűjtenie az adatokat.

A lap közben megtudta azt is, hogy fővárosi tankerületekben is kiadták már ugyanezt feladatot. Sőt, olyan iskoláról is tudnak, ahol korábban egyetlen hiányzó alma miatt indult nyomozás. A végén kiderült, hogy egyszerűen elszámolta magát valaki.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.