Szerte Magyarországon tüntettek az állatkínzás ellen, az Orbán-kormány nyitott a törvény szigorítására

2019. augusztus 25., 23:01

Szerző:

Vasárnap Pécsen, Győrben és szerte Magyarországon még 24 városban vonultak utcára tüntetni az emberek az állatkínzás ellen – derül ki az RTL Klub riportjából. A tüntetők plüssállatokat akasztottak fel és kötöttek kocsi után, emlékeztetőül arra, hogy egy balotaszállási nő így végezte ki a maga kutyáját csak azért, mert a négylábú elmenekült a vihar elől. A tüntetők egy emiatt indított online petícióval összhangban most azt követelték, hogy a különös kegyetlenséggel, ok nélkül végrehajtott állatkínzásért a maximális büntetést, három év börtönt szabjanak ki a bíróságok. 

– Igenis, egyedülálló bűntett elkövetésekor és első bűntett esetében is lehessen az élet kioltásáért, a kegyetlenkedésért, a fájdalom okozásáért letöltendő büntetést adni

– mondta az RTL Klub Híradójának Schneider Kinga, a Noé Állatotthon vezetője. Az á

Az állatkínzók Magyarországon jellemzően megússzák felfüggesztettel, de az állatvédők szeretnék, ha ezeket a cselekményeket a törvény bűntettnek minősítené, a felfüggesztett börtönbüntetésnek ugyanis kevés visszatartó ereje van. Az RTL Klub kérdésére az Igazságügyi Minisztérium jelezte, hogy az Orbán-kormány elítéli az állatkínzást, és bár a magyar szabályozás a szigorúak közé tartozik Európában, nyitott a az állatvédő szervezetek javaslataira.