Kerekesszékkel tud közlekedni a légpuskával meglőtt gyomaendrődi macska

2019. december 21., 17:19

Szerző:

Idén szeptemberben egy bokor alatt keservesen nyávogott Gyomaendrődön Weigert Beátáék macskája. Az állat vérnyomokkal a testén feküdt bénultan, az már az állatorvosnál derült ki, hogy meglőtték – írja a Beol.

Az asszony azonnal állatorvoshoz vitte a macskát, neki viszont nem volt röntgenfelszerelése. Ezért másnap Mezőberényben csináltatták meg a felvételt, ami megerősítette az orvosok gyanúját, hogy egy lövedék lehetett az állat testében. Végül Békéscsabán műtötték meg, és ott távolították el a légpuskából származó lőszert. Weigert Beáta másnap feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.

Időközben a macska állapota nem javult, a hátsó lábait továbbra sem tudta használni, viszont étvágya, optimizmusa töretlen maradt, ezért a család nem tudta őt elaltatni. Az állat speciális gondozását nem tudták megoldani, de egy kőszegi állatbarát, Toldi Orsolya önként és fizetség nélkül vállalta a cica rehabilitációját.

Az állatszerető hölgy, aki Cikkcakknak keresztelte el a macskát, vele együtt még 29 cicáról gondoskodik, akiket korábban elhagytak vagy kiskorukban kiraktak. Toldi Orsolya naponta kétszer fürdeti a macskát, pelenkázza és tornáztatja. Egy ismerősének köszönhetően pedig egy kerekesszék is készült Cikkcakknak.

– Zsibrita András mozgássérült kutyákkal foglalkozik, többek között sérült állatok mozgását elősegítő eszközöket is készít. Az ő felajánlásának köszönhetően készült el Cikkcakk kerekesszéke, melyet már elég nagy magabiztossággal használ, bár jobban szeret a lakásban lenni. Az utcán borzasztóan félénk, de próbáljuk szoktatni a kinti közeghez – árulta el Toldi Orsolya, aki civilben ápolónőként dolgozik. Hozzátette, hogy a macska állapota sokat javult, de önállóan járni valószínű nem lesz képes.

A rendőrség a portál érdeklődésére azt a tájékoztatást adta, hogy az ügyben állatkínzás gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szarvasi Rendőrkapitányság Gyomaendrődi Rendőrőrse. Hozzátették, hasonló esetek Békés megyében nem gyakran, de időnként előfordulnak.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.