Magyarország az állatkínzók országa lett

2019. szeptember 13., 11:14

Szerző:

Ezt állítja egy Tolna megyei állatvédő szervezet vezetője, Fiáth Szilvia,  aki a azután fakadt ki, hogy a rendőrök értesítették, Udvariban egy rendkívül rossz állapotban levő kutyát találtak.

Az állatot egy bálamadzagon tartották, amely 2 és fél centi mélyen mélyen a húsába vágott.

– írja a z atv.hu.

 Az orvosi ellátás során megállapították, hogy az állat életveszélyes állapotban van"- nyilatkozta az ATV Híradójának Komlósiné Kiss Anett, a Tolna megyei RFK szóvivője.

Az állat súlya az elvárhatónak a harmada is alig volt, ráadásul mély sebeket is szerzett az évek során. 

A nyakán 70-80 százalékában kint van a hús,

ezt naponta kezeik az állatvédők.

A kutya gazdáját ellen állatkínzás gyanúja miatt indult eljárás.

A közelmúlt legnagyobb felháborodást kiváltó állatkínzását Balotaszálláson követte el egy nő, aki addig vonszolta a kutyáját a kocsija után egy kötélen, amíg az állat borzalmas kínok között ki nem múlt.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.