A kutyáját brutálisan megkínzó balotaszállási nő nem is értette, mi a probléma, ő már lovat is vonszolt a kocsija után

2019. augusztus 7., 07:47

Szerző:

Állatkínzás miatt nyomoz a rendőrség az ellen a balotaszállási nő ellen, aki egy videófelvétel tanúsága szerint addig vonszolta a kutyáját egy kötélen az autója után, amíg az állat pokoli kínok között ki nem múlt. A kutya minden bűne az volt, hogy néhány nappal korábban megszökött a vihar elől, amikor pedig megtalálta, a nő meg akarta büntetni. Bár az állatvédők kérdőre vonták, azt mondta, nem is érti, mi a probléma, ő már lóval is művelt ilyet, nem gondolta volna, hogy  a kutyának baja lesz belőle. – Számonkért minket, hogy miért csinálunk ekkora drámát az egészből – mesélte a Blikknek a Mancs a kézben Kutyamentő Alapítvány egyik aktivistája. 

Az esetről akkor készült videó, amikor a nőt valaki megállította a kocsi után vonszolt kutya miatt.Ekkor az állat amég élt, látszik, hogy félholtan fekszik földön, vér borítja mind a négy mancsát és zihál, állatvédők gyanúja szerint pedig a nő akkor temette el, amikor még élt. Emiatt a Mancsa kézben Kutyamentő Alapítvány boncolást kért . Többször el kellett magyarázni neki, hogy amit csinált, az bűncselekmény – árulta el az aktivista.

Az ügyben a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság indított nyomozást állatkínzás gyanújával.

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.