Újabb orángutánbébi született a Fővárosi Állatkertben

Ez már a tizedik az állatkert történetében.

2020. október 15., 15:01

Szerző:

Újabb orángutánbébi születéséről jött hír a Fővárosi Állat- és Növénykertből. Augusztusban megszületett Lia kisfia, Móric, és 10 hétre rá érkezett az újabb baba. Jula október 10-én szülte meg a icsit, akinek a nemét még nem tudják megállapítani a gondozók teljes biztonsággal, de úgy tűnik fiú. Névadó internetes pályázatot majd csak akkor írnak ki, ha végképp eldölt a kérdés.

Lia és Jula amúgy apai féltestvérek, mindketten Münchenből jöttek 2013-ban, és 2014-ben mindketten átélheték már az anyaságot. A két idősebb testvér az új bébik mellett tanulhatja majd meg az anyaság feladatait, amikor már megszokták, hogy anyjuk most nem velük törődik.

Apa viszont csak egy van: mind a négy kölyöknek a 24 éves Chuij az apja.

A Főváros Állatkertben az elmúlt 30 évben 10 orángutánbébi született.      

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.