Állami cég tulajdonába kerül a Telenor 25 százalékos tulajdonrésze

2019. szeptember 20., 09:25

Szerző:

Akár napokon, de legkésőbb pár héten belül hivatalosan is bejelenthetik, hogy a júliusban szárnyra kelt pletykáknak megfelelően a magyar állam az Antenna Hungárián keresztül 25 százalékos tulajdonrészt szerez a Telenor Magyarországban - tudta meg HWSW. A cég tavaly júliusban került a Telenor norvég anyacégétől jelenlegi tulajdonosához, a cseh PPF befektetői csoporthoz, mely az egynegyed tulajdonrészt nem közvetlenül az államnak, hanem az állami kézben lévő Antenna Hungáriának adná, illetve adta el.

Az erről szóló tárgyalások a hírportál szerint érdemben már lezárultak, így a tulajdonszerzés még 2019 utolsó negyedévben megtörténhet. Mivel az új tulajdonos kisebbségi részesedést szerez a részvénytársaságban, ezért a korábbi aggályok ellenére biztosítottnak látszik, hogy a cég továbbra is piaci alapokon működik majd, az állam pedig szimplán pénzügyi befektetésként kezeli az ügyletet.

Az új tulajdonos beszállásával, illetve azt követően nem sokkal változhat a Telenor arculata és márkaneve is. Bár erre a norvég és a cseh fél közti tavalyi megállapodás értelmében elméletileg még évekig kellene várni, egyes spekulációk szerint az előrehozott névváltásnak köze lehet az új tulajdonos megjelenéséhez.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.