Orbán azonnali hatállyal menesztette a titkosszolgálat vezetőjét

A titkosszolgálat főigazgatóját Pintér Sándor javaslatára mentik fel.

2020. szeptember 15., 06:59

Szerző:

Szeptember 15-i dátummal, vagyis azonnali hatállyal menesztette Orbán Viktor miniszterelnök Kiss Zoltánt, az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatóját, derül ki a szeptember 14-i Magyar Közlönyből, amit a hvg.hu vett észre.

A döntést a kormányfő a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszter javaslatára hozta meg, ő pedig Pintér Sándor belügyminiszter.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal, mint a honlapja írja, "működésének középpontjában a Magyarország szuverenitását, alkotmányos rendjét, társadalmi és gazdasági stabilitását leplezett formában veszélyeztető törekvésekkel szembeni eredményes fellépés áll". A hvg.hu még idézi a Népszava egy tavalyi cikkét, ami szerint Orbán Viktor - éppen Kiss Zoltán társaságában - dicsérte a titkosszolgálatokat, amikor átadták az AH XI. kerületi épületét. Többek között például arról beszélt, hogy

"mindenkinek vannak érdekei, és az érdekek érvényesítésének ugyan vannak kitaposott, jogilag szabályozott mezsgyéi, de vannak olyan határterületek, ahol a szabályok nem vagy nem úgy érvényesek."

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.