Alkohollal itatták, zaklatták és éheztették a gyerekeiket a tápiószentmártoni szülők

2020. február 26., 17:21

Szerző:

Kilenc év fegyházra ítélte 2 rendbeli folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak és 7 rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt a Budapest Környéki Törvényszék azt a tápiószentmártoni férfit, aki éheztette és zaklatta a párjával a gyerekeit. Élettársa nyolc év fegyházat kapott folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak és 7 rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt - számol be róla a 24.hu


Többször előfordult, hogy éheztek a gyerekek, illetve több napra magukra hagyták a kicsiket a szüleik. A nő és a férfi alkoholt is szívesen fogyasztott, amivel a gyerekeket is megkínálták. A szülők a kiskorúak évszaknak megfelelő ruházatáról nem gondoskodtak, emiatt sokat betegeskedtek a gyerekek, ilyenkor orvoshoz sem minden esetben vitték őket, sőt iskolába sem járatták őket rendszeresen.

Az anyuka arra is rávette a kicsiket, hogy különféle élelmiszereket lopjanak el a boltból. 2007 és 2010 között többször bántalmazták a gyerekeiket, főként amikor alkoholt fogyasztottak. Olyan is előfordult hogy jelenlétükben éltek szexuális életet. Sőt, szexuális céllal közeledtek a gyermekeikhez is.

A Budapest Környéki Törvényszék zárt tárgyalássorozat után hirdetett ítéletet az ügyben. Összesen 17 évet kaptak a szülők, akiknek a bíróság öt gyermekük vonatkozásában is megszüntette a szülői felügyeleti jogukat

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen mindkét szülő és védőik felmentésért és enyhítésért fellebbeztek, az ügyész pedig három munkanap gondolkodási időt tartott fenn.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.