Aljas indokkal elkövetett emberölés miatt emeltek vádat a volt barátnőjét meggyilkoló gimnazista ellen

2018. december 15. 09:50 - szerző: 168 Óra

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azzal a budapesti gimnazistával szemben, aki szakítás után leszúrta nála egy évvel idősebb volt barátnőjét. A fiú és a lány ugyanabba a fővárosi gimnáziumba jártak, egy ideig kapcsolatban voltak, de a vádlott féltékenysége miatt a lány 2017 októberében szakított vele. A fiú azonban nem tudott belenyugodni a döntésbe, folyamatosan telefonhívásokkal és üzenetekkel zaklatta a lányt, és próbálta őt rávenni, hogy folytassák a kapcsolatot. A lány többször is kérte, hogy hagyja őt békén, de közben aggódott, hogy volt barátja esetleg kárt tesz magában.

A vádirat szerint 2018. január 12-én a sértett egy buszmegállóban találkozott a fiúval, együtt buszra szálltak, és a vádlott hazakísérte őt a XVII. kerületi lakóházba. A lépcsőházban folytatták a beszélgetést, ami azonban egy idő után vitává, majd veszekedéssé fajult.

Ekkor a fiú a hátizsákjából elővett egy kést, és megszúrta a lányt, aki a földre zuhant és szinte azonnal elvesztette az eszméletét. A fiú otthagyta, és kiszaladt a házból, a lány meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben aljas indokkal elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. Életkorára tekintettel, a vele szemben kiszabható büntetés felső határa 15 évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlott jelenleg is letartóztatásban van, és a Fővárosi Főügyészség indítványt tett a kényszerintézkedés további fenntartására.