Alföldi Róbertet már csak olyanok hívják dolgozni, akik nem félnek a következményektől

2019. augusztus 28., 13:20

Szerző:

Rendezőként van, amikor agresszív, ha a maximumot akarja kihozni valakiből, akkor nem ismer se istent, se embert. Színészként viszont szereti, ha pontosan megmondják neki, hogy mit kell csinálni – nyilatkozta ma magáról Alföldi Róbert a Klubrádióban.

Elmondása szerint sokfelé hívják a világba rendezni, Koreától Equadorig, de itthon már szűkülnek a lehetőségei. Bátornak kell lennie annak, aki vele szeretne dolgoztatni, ezért most már csak olyanok hívják őt, akik nem foglalkoznak az esetleges következményekkel. Ennek ellenére úgy érzi, hogy rengeteg szeretetet kap, ami nem rajongást jelent. Azért is veszi magát körbe jó emberekkel, mert akkor kevesebbet kell dolgozni.

Fotó: Facebook

Megfogalmazása szerint minden munkát normálisan, tisztességesen kell elvégezni, így a színházigazgatást is. Az igazgató felelős a társulatért, de nem azzal, hogy csendben marad, hanem hogy végigjátssza a politikai játszmákat is.

Az interjúban szóba került a tao-támogatások és a mecenatúra kérdése is. Az adótámogatás átalakításáról Alföldi Róbert azt gondolja, hogy azzal színházak lehetetlenülnek el. Emellett pedig vidéki művelődési házak is bezárhatnak, vagy lemondhatnak színvonalas produkciók meghívásáról. A rendező úgy véli, az nem gond, ha vagyonos emberek a művészetre szánt pénzüket befektetésként kezelik, de az fontos, hogy ne tegyenek úgy, mintha értenének is hozzá.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.