Alex Soros szerint szégyen, hogy Európa tétlenül nézi a magyarországi eseményeket, a CEU betiltását

2019. június 24., 15:58

Szerző:

A Közép-európai Egyetem (CEU) diplomaosztó ünnepségére érkezett Magyarországra Alex Soros, Soros György dollármilliárdos fia. Az ünnepségen köszöntötte a frissen végzetteket, szerinte a diploma megszerzése önmagában is embert próbáló feladat, de mindezt a lex-CEU okozta zűrzavar és a bizonytalanság közepette elérni szerinte "páratlan" és "elképesztő".

Nyomatékosította, hogy az egyetem nem önként távozik, hanem elüldözte, betiltotta az Orbán-kormány.

„Szégyen, hogy Európa többi országa szó nélkül tűri az eseményeket. Az Európai Unió történetében először fordult elő, hogy egy tagállamában betiltanak egy egyetemet”

– mondta. Hozzátette, hogy alig „várja a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz”.

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.