50 ezer ember írta alá, hogy szeretné, ha a kormány telepakolná a Városligetet múzeumokkal

2020. február 19., 16:24

Szerző:

Negyedév alatt több mint ötvenezren írták alá a Liget Budapest projekt megmentéséért indított internetes aláírásgyűjtést – írja a Magyar Nemzet.

A peticiok.com-on  elérhető statisztika szerint a Liget Budapest projekt maradéktalan megvalósítását eddig Magyarország több mint 400 településéről támogatták. Vannak aláírások szinte minden kontinensről, szerte a világból: Budapesttől Londonig, Székelyudvarhelytől New York-ig, Dunaszerdahelytől Tokióig, Szabadkától Sydney-ig, Csáktornyától Sao Paolo-ig álltak a kezdeményezés mellé.

Az adatokból az is kiderül, hogy

az aláírások kicsivel több mint a fele vidékről érkezett.

A nagykanizsai Szabó László által indított aláírásgyűjtés szövege szerint a főváros új vezetése meg akarja akadályozni az utóbbi száz év legnagyobb kulturális fejlesztését, ezért arra kéri a kormányt, hogy használjon fel minden törvényes lehetőséget a Liget Budapest projekt megmentésére.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.