Aláírásgyűjtés indult, hogy az MSZP Jávor Benedeket küldje Brüsszelbe Szanyi Tibor vagy Ujhelyi István helyett

Sokan csak miatta szavaztak az MSZP-re tegnap.

2019. május 27., 11:54

Szerző:

„Sokan vagyunk, akik az MSZP-Párbeszéd listára Jávor Benedek bejuttatása miatt szavaztunk. Arra kérjük ezért a rekord alacsony választási eredményt elérő MSZP-t, hogy a globális klímakatasztrófa kellős közepén adja a megszerzett mandátumát a lista negyedik helyén álló Jávor Benedeknek, aki a zöld ügyek egyik leghitelesebb képviselője, és egyben az elmúlt 5 év legelismertebb, legkeményebben dolgozó magyar Európai Parlamenti képviselője!" – írták civilek a peticiok.com-on.

Jávor Benedek
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Történt ez azután, hogy az MSZP-Párbeszéd mindössze 6,68 százaléknyi voksot szerzett a vasárnapi EP-választáson, ami azt jelenti, hogy a formáció csupán egy képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe. Információink szerint az MSZP választmánya szombaton ül össze eldönteni, hogy végül az EP-listán második helyen Ujhelyi István vagy a harmadik helyen álló Szanyi Tibor legyen-e EP-képviselő.

A párbeszédes Jávor Benedek az MSZP-Párbeszéd EP-listájának a negyedik helyen szerepel.

A petíciót eddig csaknem 500-an írták alá.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.